Waarom zeggen kindjes niet ik hou van je tegen elkaar?

Lieve mensen ik hou van jullie! 

Als persoon, als mens, als de liefde die een ieder in zich heeft.
Van de positieve- en de ‘negatieve’ eigenschappen. Om samen te leren en te groeien. Wacht niet met zeggen; ik hou van jou, tot het te laat is!
Begin vandaag nog. Zie de liefde in alles om je heen en laat deze krachtige woorden, normaal woorden worden in onze samenleving. 

“Mama waarom zeggen kindjes niet; ik hou van je, tegen elkaar?”

Dat is een hele goede vraag!

“Soms maakt je hart een sprongetje als je echt lol hebt met een vriend of vriendin. Net als wij en elkaar dan knuffelen en zeggen ik hou van je.
Maar als je het tegen een vriendje of vriendinnetje zegt is het raar en niet gewoon. Ze zeggen het niet terug en kijken raar. Nou ik zeg het ook niet meer dan”.

Lieve schat, ik hou van je kan op verschillende manieren. Ik hou van jou op een andere manier, dan ik van papa hou. En ik hou van oma weer op een andere manier, dan ik van mijn vriendin hou. En eigenlijk zeggen wij het te weinig tegen elkaar. Dus dankjewel dat jij mij deze wijze les hebt geleerd en mij ervan bewust hebt gemaakt.

Want door te zeggen ik hou van jou;
zeg je dat je geeft om de ander
zeg je dat je de ander waardeert
zeg je dat je trots bent op de ander
zeg je dat je blij bent met de ander in je leven
zeg je dat de ander een speciaal plekje heeft in je hart

En dat is een hele mooie en lieve eigenschap.

Veel kindjes horen alleen ik hou van jou van de familie. En kinderen geven een andere betekenis aan ik hou van jou dan dat wij doen. Ik begrijp dat je het niet meer wil zeggen, maar wat als jij een verandering bij de mensen en kindjes teweeg kan brengen door ik hou van jou normaal te maken?
Dan kan je het uitleggen, bijvoorbeeld door te zeggen, ik vind je lief, wij kunnen echt lol maken en ik hou van jou als mijn beste vriend.
Of ik hou ervan hoe wij lol kunnen maken, dan maakt mijn hart een sprongetje.
Of Ik ben zo blij dat ik jou ken, want wij hebben superleuke momenten en dat maakt mijn hart blij. Ik wil je niet missen als een vriend, ik hou van jou.

Misschien dat kindjes het eerst raar vinden, maar ik weet zeker als je het vaak genoeg zegt er meer kindjes met je mee gaan doen.
Zie het als iets nieuws leren. Je vind het misschien spannend en moeilijk in het begin maar als je het eenmaal hebt gedaan ben je superblij met het resultaat.

Je bent en blijft mijn kanjer en nog belangrijker dat van jezelf, want dat is het aller- aller- allerbelangrijkste dat er is.
Ik hou van jou en blijf zeker zoals je bent!