Kinderen verkeren tot ongeveer de leeftijd van 7 jaar in THETA-golven

Wil jij je kind nog beter begrijpen? Lees dan onderstaande en krijg aan het eind een leuke tip om dit te kunnen toepassen. 
Ook kun je dit filmpje bekijken, waarin ik nog meer uitleg over waarom het zo belangrijk is te weten hoe het brein van je kind werkt, tot de leeftijd van ongeveer 7 jaar. 

⁣———————————————————————————————–

De menselijke evolutie heeft gezorgd dat ons brein bijzonder veel overtuigingen in ons geheugen op slaat. De hersengolven van kinderen verschillen met die van volwassenen. ⁣

In de leeftijd van twee tot 7 jaar wordt de hersenactiviteit gekenmerkt door Thetagolven. Dit zijn laagfrequente hersengolven die ook gebruikt worden bij een hypnose sessie zodat er makkelijker verandering tot stand kan komen.⁣
Er is weinig tot geen besef van het fysieke lichaam (ontwikkelen van motoriek, kracht en kunnen, lomp & onhandig) . Hypnose is dus een natuurlijke staat van zijn. Een staat zoals je die kent tussen slaap en waken in. ( jij kan dit interpreteren als; niet bij de les zijn, niet luisteren zoals jij dat wilt, afwezig)⁣

Je kunt je voorstellen dat kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 7 jaar in staat zijn om middels deze lagere frequenties, veel informatie in het brein op te nemen. Het bewustzijn is nog onvoldoende ontwikkeld, waardoor er geen filter of referentiekader is en alle informatie gemakkelijk geabsorbeerd wordt. Tot ongeveer 7 jaar slaan kinderen alles op wat zij horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Dit gaat ook over overtuigingen, houdingen en gedrag van ouders, opvoeders, leerkrachten, broers en zussen. Kinderen ontwikkelen via hun zintuigen, ze nemen waar en slaan dit op als feiten in het brein.⁣

Dat betekent dat; ‘goed voorbeeld doet goed volgen‘ in deze fase extreem belangrijk is. Tot de leeftijd van 7 jaar wordt alles vastgelegd in ons onbewuste mind. Eenmaal geprogrammeerd, besturen ze ons functioneren voor de rest van ons leven, totdat we de keus maken om ze te herprogrammeren.⁣

Boodschappen die je als kind kunt horen als: ‘jij bent dom’, ‘jij bent druk’, ‘jij bent niet goed’, worden als feiten opgeslagen in het onbewuste geheugen. Op deze manier is zelf afwijzing geboren. Het vormt onze belemmerende overtuigingen die ons verdere leven gaan bepalen. Communicatie naar onze kinderen is dus extreem belangrijk! ⁣

Wetenschappers waaronder Bruce Lipton, Candace Pert en Joe dispenza beweren dat onze cellen intelligent zijn. Ze vormen een soort van collectieve stem in ons systeem. Onze volledige fysiologie, emoties, gedachten en gedragingen voegen zich naar onze onbewuste overtuigingen. Ons onbewuste is niet onze vijand, het is meer een databestand die produceert wat het geleerd heeft in de vorm van opgeslagen programma’s. Soms heb je dus even een reboot of upgrade nodig. ⁣

Tenslotte maken we maar 5% bewust mee, kun je nagaan hoe belangrijk het is om overtuigingen te veranderen op onbewust niveau. ⁣

Een hele leuke oefening is om met je kind te gaan praten of iets te veranderen wanneer je kind in zijn spel zit. Ook kun je dan heel goed positieve affirmaties uitspreken. Je kind hoeft niet de volledige aandacht op jou of het te veranderen te richten, maar kan in het spel dit onbewust opslaan.⁣

⁣Laat me weten of je dit al wist en toegepast hebt. 👊🏻❤️✌🏻 ⁣

⁣Op naar jullie positief samenzijn!
Liefs Nathalia⁣